Skal du til marcipanhovedstaden?

Lübeck er en by i Slesvig-Holsten i det nordlige Tyskland. Det er den næststørste by i Slesvig-Holsten efter Kiel og har ca. 238.000 indbyggere. Lübeck er et vigtigt økonomisk og kulturelt centrum i den nordtyske region. Byen er hjemsted for universitetet i Lübeck og Musikhochschule Lübeck. Byen er også vært for den årlige internationale filmfestival Lübecker Mare, som fokuserer på film fra og om Østersøregionen.

Lübeck blev grundlagt af Henrik Løven i 1143 som den nordligste havn i det Hellige Romerske Rige. Byen blev i middelalderen en vigtig handelsby med handelsfolk fra hele Europa, der handlede med varer som salt, stof, metalarbejder og vin. Byen var også et center for kultur og lærdom, og mange vigtige kunstnere, forfattere og musikere havde Lübeck som deres hjemsted. I 1226 blev Lübeck en kejserby i det Hellige Romerske Rige.

Byen blev stærkt beskadiget under Anden Verdenskrig, men er siden blevet genopbygget. I dag er Lübeck et populært turistmål med mange historiske seværdigheder og bygninger, herunder Holstentor (en port fra det 14. århundrede), Mariakirken (en gotisk kirke fra det 15. århundrede) og Rathaus (rådhuset fra det 16. århundrede).

Previous Post
Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *