En uforglemmelig jul i København 

I december sidste år havde jeg mulighed for at tilbringe julen i København. Det var en magisk tid på året og en særlig måde at opleve kulturen i denne smukke by på. Fra de festlige lys i gaderne til den lækre mad, der blev serveret på alle restauranter, var det en uforglemmelig juletid. 

Det var en oplevelse: Ferielysene 

En af mine yndlingsoplevelser under mit ophold i København var at gå gennem byens gader om aftenen og se alle de fantastiske julelys. Hvert gadehjørne var oplyst med blinkende røde og hvide lys, der hang fra bygninger og træer. Lysene tilføjede et særligt touch til alle de brostensbelagte gyder og skabte en atmosfære, der føltes som noget fra et eventyr. 

Maden 

Ingen tur til København ville være komplet uden at prøve nogle af deres lækre lokale retter. Overalt fandt jeg restauranter, der serverede traditionelle danske retter lavet med friske råvarer. Nogle af mine yndlingsretter var smørrebrød på rugbrød og æbleskiver. Der var også masser af muligheder for vegetarer, f.eks. ristede grøntsager og kartoffelsalater. Selvfølgelig ville intet måltid være komplet uden et glas eller to akvavit – en traditionel skandinavisk spiritus! 

Musikken 

Under hele mit ophold hørte jeg musik overalt – fra gadeartister, der sang julesange, til live jazzbands, der spillede på barer og caféer. Uanset hvor man var, var der altid noget nyt at opdage musikalsk! Selv kirker havde friluftskoncerter med klassiske musikere, der spillede værker af Bach eller Mozart på cembalo eller violiner. Det var virkelig bemærkelsesværdigt, hvor meget musik der fyldte alle hjørner af byen på denne tid af året. 

Læs mere på julefrokost københavn.

Previous Post
Next Post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *