Majmarkedet er et historisk middelaldermarked. 

Ridder Ole af Viborg inviterer alle til middelaldermarked på Vinkelvej 38 i Viborg. Markedet har åbent i bededagsferien fra d. 17 - 19 maj  2019. Her er der timevis af hygge og aktiviteter for hele familien, når historien om middelalderens danmark bliver levendegjort.

Som i de gode gamle dage falbydes der fine håndlavede ting fra de mange små markedsboder. Alt fra mjød, honning ,urtesalt, plantefarvet garn, historiske smykker, keramik, trælegetøj, håndsmedede knive, fåreskind, lædervarer og meget, meget mere.  Der deltager over 300 middelalder”folk”. Alle er de klar til at fortælle om middelalderen, eller vise deres evner i forskellige historiske håndværk

Når handlen er gjort er det tid at lade sig fornøje : musikanterne spiller og gøgler, ildfolket danser med ilden og krigerne trækker deres blanke sværd.

Ridderne fra Ildhesten opfører en flot ridderturnering med lansedyst. Det gyldne spyd skal findes , så dronningen kan vinde krigen. Sværdklinger krydses og lanser splintres når ridderne går i kamp på deres fyrige heste..

På middelalder legepladsen kan børnene skyde med armbrøst, slås med sværd og skjold, prøve ringbrynje og rustning, spille spil, filte uld og lege nogle af alle de gode gamle lege. De kan også prøve at malke en rigtig ko eller klappe den lille nye kalv.

Fristende dufte fra den dejlige middelaldermad breder sig fra bålene, og fra den store bageovn kommer varme brød. Der kan bl.a. købes sprøde pølser med friskost, søde kanel-æblekager, ølkage, kaffe, øl og saft. Eller madkurven kan nydes sammen med byens bedste udsigt.

 

 

  

 

Bliv frivillig

Majmarkedet søger frivillige ! Har du lyst til at hjælpe os med få det hele til at fungere? Vi har især brug for hjælpere i "Fadeburet". Der er ofte travlt her : der skal laves mad, bages i den store ovn, vaskes op ( maskine :-) og sælges mad og drikke. Til gengæld er her godt humør, så hvis du er frisk, så kom og vær med. Det er bedst, hvis du kan deltage alle 4 dage, men mindre kan oså gøre det. Skriv en e-mail til info@majmarked.dk og fortæl lidt om dig selv.

  • DSC 0672
  • IMG 0462
  • IMG 0469

Find vej til markedet

Majmarked 2019 afholdes:

BEDEDAGsferien

Åbningstider:

Alle 3 dage fra kl. 10 - 17

 

Find os på facebook